Visie en Mission Statement

Let's Involve Ethics today!

Als ondernemer en praktisch ingesteld ethicus is Involve Ethics opgericht vanuit het idee dat ethiek iets is dat geïntegreerd zou moeten zijn in ons dagelijks doen en laten, en niet een 'grote dikke map op de bovenste plank van de kast' moest zijn (die bovendien staat te verstoffen) of erger nog: dat ethiek een 'moetje' is vanwege compliance-regels.

Ethiek bespreekbaar maken, laagdrempelig en op een zo eenvoudig, toegankelijk mogelijke manier: dát is de missie van Involve Ethics!

En dat doen we zonder de waarde of betekenis ervan te verliezen. Dat is waar wij in geloven en dát is waar wij voor gaan. Dat doen we niet door met zijn allen Kumbayaa te zingen bij een kampvuur - hoewel dat ook erg leuk kan zijn - maar door belangrijke, soms moeilijke en confronterende onderwerpen bespreekbaar te maken. Onderwerpen die regelmatig over het hoofd worden gezien en die soms bewust, vaak onbewust, terzijde worden geschoven.

We hebben allerlei redenen om amper stil te staan bij onze normen en waarden en bij ons grote Waarom? Als je er een gewoonte van maakt om dit wél te doen, maak je het leven mooier en de wereld beter. En dat willen we uiteindelijk toch allemaal?

Visie en Mission Statement

Involve Ethics helpt organisaties en ondernemers om ethiek in hun DNA te verankeren op een begrijpelijke, heldere en praktische manier.

Ons uiteindelijke doel is dat in de toekomst zoveel mogelijk medewerkers met een goed gevoel opstaan en naar het werk gaan, en thuiskomen met het gevoel dat het een goede dag is geweest (Kumbayaa!) - kortom: dat het werkgeluk van zoveel mogelijk mensen, zoveel mogelijk wordt vergroot. Dit bereiken we door met onze opdrachtgevers op een positieve manier samen aan de slag te gaan met alles wat met bedrijfsethiek te maken heeft. We richten ons op het praktisch, efficiënt en effectief inzetten van tools uit de filosofie en we highlighten wat ons gelukkiger en succesvoller maakt.