Persbericht Mantelzorgende Werknemer wordt vaak vergeten

Gepubliceerd op 15-07-2019 om 11:17

Mantelzorgende werknemer wordt vaak vergetenMantelzorg staat in the picture, maar niet alle soorten mantelzorgers krijgen de aandacht die ze verdienen. Twee miljoen mensen zijn mantelzorger én werknemer en dit aantal groeit dagelijks. Ethicus Marlie van der Heijden pleit voor meer aandacht voor de mantelzorgende werknemer.

Movisie en Vilans lanceerden onlangs het 2 jaar durende project "In voor Mantelzorg" gefincancierd door het Ministerie van VWS. In dit initiatief moeten zorgorganisaties, specialisten, gemeenten, beroepskrachten in zorg en welzijn én mantelzorgers de onderlinge samenwerking gaan verbeteren.

Er is nog één heel belangrijke groep die mede kan zorgen dat mantelzorgers meer balans en minder stress ervaren in hun leven: De werkgevers. Het bedrijfsleven. Van der Heijden zet zich middels Involve Ethics in om via advieswerk en samenwerkingsverbanden met zowel het sociale als ook het private domein, dit belangrijke aspect van de mantelzorgthematiek structureel op de kaart te zetten.

Op het werkende leven van de mantelzorger heeft een gemeente, een wijkteam of een zorgprofessional vrijwel geen zicht. Toch heeft dit aspect wel degelijk een grote impact op diens leven.

Er is veel winst te behalen als meer werkgevers gericht aandacht hebben voor hun mantelzorgende medewerkers. Een werkcultuur waarin je open kan en durft te zijn over de stress die het geeft wanneer werk en zorg je soms `s nachts wakker doen liggen bevordert het welzijn van de mantelzorgende werknemer.

Gegevens voor de redactie:
Contactpersoon: Marlie van der Heijden, tel. 06-24442220
Bij plaatsing, graag per mail notificeren aan marlie@involve-ethics.nl

De foto hieronder is te gebruiken als rechtenvrije portretfoto.