Nieuws

Laatste update: 23-10-2018

Zoals je misschien weet, verbleven mijn dochtertje, man en ik, na haar geboorte, enkele weken op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Daar zijn, wegens een tekort aan gespecialiseerd verplegend personeel, (hopelijk slechts) tijdelijk minder couveuses beschikbaar. Terwijl deze afdelingen en verpleegkundigen juist zo onmisbaar zijn! Zonder de (fysieke maar zeker ook mentale) steun van deze kanjers waren wij een heel stuk slechter af geweest. Hieronder een foto van gespecialiseerd verpleegkundige Heidi van de Mortel, die ons dochtertje met liefde verzorgde, en mijn man en mij heeft bijgestaan in die allereerste, moeilijke dagen na de geboorte.

Philips innoveert door financiële ondersteuning en door samenwerkingsverbanden aan te gaan op het gebied van technologie en service. Prachtige ontwikkeling die ik van harte toejuich. Wie meldt zich om ook het menselijk tekort in de zorg te verminderen? Involve Ethics ontwerpt en geeft workshops om medewerkers (o.a. in de zorg) te helpen omgaan met de onzekerheid en stress die robotisering en AI met zich meebrengen. Op die manier leren mens en machine nóg beter samenwerken, op een manier waarbij de mens zich senang i.p.v. bang voelt. Ik ben benieuwd naar jouw idee om zorgprofessionals te ontzorgen!

20181023 Foto bij nieuwsjpg

Bron: https://www.mmc.nl/kindergeneeskunde/nieuws/1139/heidi-van-de-mortel/


Ethiek Culinair van start!


Lekker eten en goede gesprekken, wie houdt daar nu niet van? Restaurant Nobel in Leende en Involve Ethics uit Heeze bundelen hun krachten in “Ethiek Culinair”.  

Wat?
Een middag of avond (2,5 uur) vol heerlijke hapjes en gesprekken over interessante, alledaagse en bijzondere onderwerpen. De gesprekken krijgen een filosofisch karakter door gebruik te maken van topic-starters. De avond wordt ingeleid en afgesloten door filosoof Marlie van der Heijden.

Hoe?
In tafels van vier vinden verschillende gangen plaats. Hierbij zijn zowel de hapjes als ook de gespreksonderwerpen afwisselend en verrassend.

Wanneer?
·     Woensdag 7 november van 20.00 tot 22.30
·     Vrijdag 16 november van 14.00 tot 16.30 

Kosten?
Normaal €35,- maar vanwege de openingseditie nu slechts € 27,50 per persoon, inclusief hapjes en 2 consumptiebonnen!
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 week van te voren via ethiekculinair@involve-ethics.nl

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om zeker te zijn van je plaats is het aan te raden om op tijd in te schrijven! Ik wil meer weten!

EthiekCulinairjpg

Laatste update: 8-10-18

Herfstlezingen in De Soete Inval

Filosoferen en de natuur: een perfecte combinatie! Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het tijd voor kastanjes zoeken in het bos, maar ook voor binnenactiviteiten.
Boscafé De Soete Inval in Someren organiseert daarom deze herfst twee lezingen in samenwerking met filosoof Marlie van der Heijden van Involve Ethics uit Heeze. De lezingen hebben een informatief en interactief karakter en er is tijd voor dialoog en verdieping tijdens de lezing en na afloop. Geen specifieke voorkennis vereist, dus iedereen kan meedoen! Bij goed weer is er de mogelijkheid om al filosoferend de middag af te sluiten met een wandeling in de prachtige omgeving. 

Herfstlezing 1: Zelfverwerkelijking in de 21e eeuw.
Donderdag 25 oktober van 13.00 tot 15.00 uur.
Aanmelden uiterlijk 22 oktober via aanmelden@involve-ethics.nl o.v.v. naam & reden van aanmelding.

Herfstlezing 2: De (on)wenselijkheid van robots in de zorg.
Donderdag 8 november van 13.00 tot 15.00 uur.
Aanmelden uiterlijk 5 november via aanmelden@involve-ethics.nl o.v.v. naam & reden van aanmelding.

Meer info op www.facebook.com/Vennehorst en op www.involve-ethics.nl/nieuws/agenda 

Beperkte beschikbaarheid op volgorde van inschrijving, vol = vol! Deelname bedraagt €10,- per persoon, te voldoen bij entree. Uiteraard is een lekker kopje koffie / thee en een stuk cake inbegrepen.

Meer weten? Kijk hier.


Laatste update: 07-09-2018

Zelf aan de slag met democratisch management en/of vernieuwing? Pas op voor de valkuilen! Download hier het gratis e-book van Semcostyle Institute / Ricardo Semler, waarin hij 10 mythes omtrent democratisch management ontkracht.

Schermafbeelding 2018-09-07 om 133620png

Laatste update: 27-08-2018

Inspiratie

Eén van de grootste en eerste inspirators van Involve Ethics is Ricardo Semler, met wie het Nederlands publiek via Tegenlicht kennismaakte in 2013 en die Marlie (oprichter / directeur van Involve Ethics) tijdens een lezing in 2014 persoonlijk ontmoette.

De laatste jaren is er op grote schaal onderzoek gedaan naar het "rendement van geluk" en bestaat er zelfs een opleiding tot werkgelukdeskundige. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de Tegenlicht-aflevering "Rendement van Geluk" uit april 2016 of de pagina van het gelijknamige Tegenlicht-thema.

Integriteit: hoe zit dat dan etymologisch?

Woensdag, tijd voor weer een nieuw artikel over integriteit tijdens de Week van de Integriteit. Vandaag even op de taalkundige toer - met als bonus een mooie les van één van mijn meest inspirerende leraren ooit.

Lees meer
Omarm

Lees wat de belangrijkste levensles is volgens bedrijfsethicus en ondernemer Marlie van der Heijden.

Lees meer