Agenda

Hieronder vindt u een overzicht van publieke evenementen van Involve Ethics.

Geplande cursusdata staan per cursus vermeld, onder "Aanbod"

  • Zaterdag 23 maart 2019 Ethiek Culinair (14.00 - 17.00 uur)
  • Zondag 24 maart 2019 Ethiek Culinair (14.00 - 17.00 uur)
Locatie: Restaurant Nobel, Dorpstraat 42, Leende.
Meer informatie


  • Vrijdag 5 april 2019 Socratisch gesprek over Waarneming (19.00 - 21.00 uur) locatie: Boekhandel Van Piere, Nieuwe Emmasingel 48, Eindhoven.
De roman Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeiffer is een populair boek waarin heel wat filosofische concepten voorbij komen. Waarneming, ofwel perceptie, is één van die concepten. Tijdens het socratisch gesprek gaan de deelnemers samen in dialoog om dit concept verder te verkennen. Hoe kun je nu eigenlijk echt iets zeggen over waarneming en waarom is het zo lastig als percepties niet overeen komen? Hoe ga je om met gevoelens van verdriet, nostalgie en frustratie als je waarneming ongewild maar onherroepelijk verandert? Deze en andere vragen komen aan bod in deze intensieve denkreis die we maken in het teken van de Maand van de Filosofie. Gratis entree, aanmelden vereist.
Aanmelden via info@vanpiere.nl

  • Zondag 14 april 2019 Heel Heeze-Leende Duurzaam: Workshop "Samen Duurzaam" (10.00 - 12.00 uur) locatie: Bibliotheek Heeze, Dorpshuis 't Perron, Schoolstraat 48, Heeze.
Duurzaamheid leeft in Nederland. Jongeren laten hun stem horen tegen klimaatverandering, blogs over een groene leefstijl zijn enorm populair en overal in het land beginnen betrokken burgers grote en kleine initiatieven om hun steentje bij te dragen voor het klimaat.
Ook in Heeze-Leende zitten we niet stil. Wij kunnen verschil maken door juist klein en lokaal aan de slag te gaan. Maar soms is het best lastig. Hoe pak je dat aan; duurzaam leven? Hoe verklein je jouw voetafdruk? Wat kan er duurzamer op jouw school, binnen jouw bedrijf of in jouw winkel? En kan dat eenvoudig, goedkoop en leuk zijn?

Tijdens de workshop gaan we hier over filosoferen onder begeleiding van Marlie van der Heijden van Involve Ethics. Door kennis te delen en ons verder te verdiepen, ga je naar huis met nieuwe ideeën om toe te passen in je dagelijks leven. Samen kunnen we nog meer. Daarom hopen we dat we tijdens de workshop ook een klein initiatief kunnen bedenken waar we in de gemeente mee aan de slag gaan. Heel Heeze-Leende duurzaam! Gratis entree, aanmelden vereist.
Aanmelden via de website van de bibliotheek.