Muziek in Ethiek: God gave us a rainbow

Het is je vast niet ontgaan de afgelopen weken: Scholieren staken. Sommige mensen noemen het spijbelen. De centrale boodschap is dat de jeugd het niet langer pikt. Dat we van alles zeggen te moeten doen, en ondertussen niets doen. We blijven op vakantie gaan dat het een lieve lust is.

Na de eerste aflevering Muziek in Ethiek over Integrity van Antimatter, waarin ook flink wat struisvogelpolitiek werd bezongen, is het nu tijd voor nummer twee: God gave us a rainbow van Sarah Ferri. Deze Vlaamse zangeres is misschien nog niet zo bekend, maar ze verdient een groter publiek. Ze heeft een prachtige stem waarmee ze op verhalende wijze prachtige aanklachten tegen de status quo bezingt. Ik was direct gegrepen toen ik voor het eerst haar single ‘She’s on fire’ hoorde op de radio. Haar hele album ‘Displeasure’ bleek een juweeltje.

Vooral dit lied greep me aan vanwege het grote contrast tussen de schoonheid van de muziek en melodie enerzijds, en de gitzwarte aanklacht tegen onze reislustigheid, het massatoerisme en de algehele politieke tendens anderzijds.

Luister mee naar God gave us a rainbow en laat de tekst goed tot je doordringen.
Als het jou ook raakt, vergeet dan vooral niet om te delen!


20190204 lyrics grootjpg