Ethiek is nu een fakkel

Een aantal jaar geleden, in 2015 toen ik nog bezig was met afstuderen, publiceerde ik op LinkedIn dit artikel met de titel "Ethiek is als een vuurpijl". Een nogal idealistisch stuk over mijn vurige hoop dat bedrijfsethiek als een fakkel ons kan helpen te zorgen dat de wereld een stukje mooier wordt.Fast forward naar 2018: denken over bedrijfsethiek verovert meer en meer terrein en ik heb de nodige ervaring op kunnen doen in het bedrijfsleven over hoe het wel én niet moet. Mijn idealisme is nog altijd springlevend. De omstandigheden in mijn leven zijn zodanig dat ik ervoor heb gekozen nu toch echt mijn roeping te volgen en mijn beroep te maken van datgene waaraan ik met zoveel plezier heb gewerkt: Pragmatistische bedrijfsethiek inzetten om het professionele leven van zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk te verbeteren. Het oprichten en inrichten van Involve Ethics is het signaal dat ethiek voor mij een fakkel is. Hopelijk werkt mijn enthousiasme aanstekelijk.