Betere manager, beter bedrijf: meer weten

Als manager heb je heel wat ballen in de lucht te houden. Sturen op kwaliteit, teamspirit, begeleiding van je medewerkers. Je zit uiteraard ook bij voorkeur lekker in je vel, met zo min mogelijk stress.De waan van de dag

Jouw veeleisende baan als leidinggevende maakt het gemakkelijk om te verdrinken in werk en zorgen. Zo verdwijnt je eigen welzijn en ontwikkeling wel heel erg naar de achtergrond.

Voor je gevoel kom je in je dagelijkse werk niet écht tot je eigen kern. Je hebt niet genoeg tijd en gelegenheid om af en toe stil te staan bij de vraag: “Waar ben ik mee bezig? Doe ik het wel goed? Heb ik dat probleem laatst wel goed opgelost? Ben ik eigenlijk wel gelukkig in mijn baan? Haal ik er voldoening uit? Uit welke onderdelen van mijn werk haal ik energie?”

Je bent gefocust op vandaag en op wat er morgen en volgende maand, of volgend jaar moet gebeuren. En dan blijkt dat hetzelfde probleem zich telkens weer voordoet. Budgetten worden keer op keer overschreden en je hebt moeite om precies te verklaren hoe dat nu eigenlijk komt. Cijfers zeggen niet alles, maar hoe moet je de ‘ongrijpbare factoren’ dan duiden?

Of je team blijkt je alwéér niet op de hoogte te hebben gehouden van iets wat wel degelijk belangrijk voor je was. Politiek is misschien belangrijker dan het gezamenlijk doel? Het vinden van broodnodige nieuwe mankracht verloopt misschien moeizaam. Of misschien is het bestuur of je opdrachtgever niet tevreden. Of, en dit gebeurt het vaakst, misschien ben jij zelf gewoon dood- en doodmoe.

Later, als alles beter is…
Je maakt jezelf wijs dat deze situatie maar tijdelijk is. Maar eigenlijk weet je zelf ook al lang dat er altijd wel weer een andere reden zal zijn waardoor je weinig energie overhoudt, waardoor het niet rustiger is en wordt, waardoor het niet beter gaat en waardoor de sfeer niet verbetert.

Het kan wél
Wat nu als er een manier is om wél die echte verandering teweeg te brengen? Wat nu als het je zou lukken om de kwaliteit te leveren die jij wéét dat je kunt leveren als de omstandigheden het maar toelaten? Dat je zelfs ’s avonds nog energie hebt om te gaan squashen, je zoon / dochter te overhoren, of naar die verjaardag te gaan.

Wat nu als dit allemaal kan?

Veranderen is eng, zeker als dingen dan wél ineens lukken
Om te veranderen moet je eerst goed naar jezelf kijken en dat is eng. Je bent misschien bang dat de spiegel waar je in gaat kijken, je iets laat zien waar je eigenlijk helemaal niet zo trots op bent.
Toch is het het waard om die angst vast te pakken en te zeggen: Ik wil iets anders voor mezelf. Ik wil loskomen van de stress, het gebrek aan energie, de slechte sfeer, het matige contact met mijn collega’s en teamleden. Ik wil gelukkiger worden en dat wil ik in de baan die ik nu heb - want in essentie heb ik een fantastische baan!

Als je nu nog aan het lezen bent, ben je bereid om in elk geval voor jezelf toe te geven dat er iets is dat je graag wilt veranderen. Je bent ook bereid om te leren hoe je dat dan kunt doen. Waarschijnlijk heb je al het nodige gedaan om te veranderen, om vervolgens weer in de waan van de dag te worden opgeslokt waardoor er in je dagelijks leven niet zo heel veel fundamenteel is veranderd.

Ben jij eraan toe om nu wél te veranderen zodat je een beter manager wordt en daarmee jouw bedrijf te helpen een beter bedrijf te worden? Om ervoor te zorgen dat niet alleen jij, maar je hele team gelukkiger, vrijer en met meer energie door het leven gaat? Want onderschat jezelf niet: JIJ bent inderdaad degene die daarvoor kan zorgen!

Je hebt alles in huis wat je nodig hebt
Alles wat je nodig hebt, is jezelf, en de juiste mindset. Maar je moet er wél wat voor doen!De training Betere manager, beter bedrijf duurt één dag. Klik hier voor het programma.
wordcloud Mindfulness Managersjpg